Minneord - Tom Freddy Saugerud.

Postet av Svein Kleverud den 22. Mar 2021

Det var en trist beskjed vi mottok at Tom Freddy Saugerud er død, 72 år gammel. 

For vi i IF Hellas, som var så heldige å bli kjent med Tom, er det med sorg vi har mistet en god klubbkamerat. Han kom som 12-åring i 1960 med i Hellas. Der traff han kamerater som har holdt sammen i mange år. Det ble blant annet gull i fylkesmesterskapet for gutter på 400m og kretsrekord for junior på 4x400m. 

Etter at han trappet ned på den aktive karrieren engasjerte han seg i administrativt i klubben. Han var kasserer i klubben allerede som 18-åring i 1966 og senere i 1978-79. Tom var på 1990-tallet leder av IF Hellas i 4 år og fikk klubbens hederstegn i 1996. Utallige stevner og mange UM-innendørs har han vært delaktig i med blant annet det elektroniske tidtakersystemet, som han betjente med stor dyktighet. 

Som leder av hovedkomiteen ved NM i friidrett på Marienlyst i 2001 guidet han stolt byens ordfører og prinsesse Märtha Louise (se foto) under åpningen av mesterskapet. Samme år fikk han Norges Friidrettsforbunds diplom for administrativt arbeid. 

Tom var en du kunne stole på og en ekte ildsjel for klubben og friidretten. Våre tanker går til hans nærmeste som har mistet sin kjære livsledsager, far og bestefar. 

Vi lyser fred over Tom Freddys minne.

Fra idrettskamerater i IF Hellas.

Rolf og Svein


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.